Saturday, November 27, 2010

Kanye West "My beautiful dark twisted fantasy" (2010)

Kuulasin Kanye uue plaadi siis otsast lõpuni läbi. Mu alalõug kukkus põrandale, ja ma ei tee nalja. Terve plaat on täis ennekuulmatut, uskumatut ja täiesti sõnatuksvõtvat kraami, mida kutsutakse (ja õigusega) praeguse hip-hopi lipulaevaks.
Tean, et need uued tuuled, mis hip-hopis puhuvad pole ammu enam Kanye poolt juhitud, eriti pärast seda, kui ta natuke palju alkoholi jõi ja Taylor Swifti ajal lavale ronis, kuid samas on tema uus plaat midai liiga uut, et seda üldse omaks võtta.
See on veel uuem kui tema eelmine album "808's and heartbreak", mis oli samamoodi oma ajast ees.
Kuid see plaat, "My beautiful dark twisted fantasy" on tõesti praeguse hip-hopi eestvedaja. Midagi sellist pole lihtsalt enne kuulnud. Kõik need elektroonilised trummid, mis on juba eelmisest plaadist Kanyele omaseks saanud, ja see natuke elektroniseeritud hääl nii mõneski kohas on lihtsalt perfecto!
Peale selle on need laulud sel plaadil lihtsalt vapustavad. Ei leidnud, tõesõna, mitte ühtegi laulu, mida ma ei taha enam teist ega kolmandat korda kuulata.
Nii mõnegi laulu sõnad olid natukene kuidagi poliitikaga seotud, eriti muidugi laul Power.
Ka oli seal sellist klassikalise old school hip-hopi sugemeid, mis muidugi segatud selle tänapäevase Kanye soundiga ja elektroonilise heliga.

Just see plaat on see miski, mida soovitan lihtsalt kõigile! Muidugi peab hip-hop meeldima, ilma selleta ei ole midagi teha. Aga lihtsalt see plaat võttis mu sõnatuks ja loodan, et võtab teid ka.
Kanye teab, mida Kanye teeb.

- kista.

No comments:

Post a Comment